C/Trinitat, nº12, 08700 Igualada, Catalunya

Trobades

La Coral ha participat en trobades amb altres corals de Catalunya i de l’extranger.

A nivell internacional, l’European Choral Association organitza cada tres anys un Europa Cantat en una ciutat europea. És un festival molt gran de cant coral on hi participen vora 4000 persones, entre elles directors, gent de corals o persones individuals d’arreu del món. Aquest festival se celebra des de l’any 1961, s’organitza per tallers enfocats a diferents estils i tècniques de cant o musicals que s’imparteixen per professionals. La Gatzara ha participat en tres Europa Cantat, dels quals dos han estat júniors, els quals tenen un format més reduït, i un ha estat general: l’any 2008 a Nevers (França), l’any 2012 a Torino (Itàlia) i l’any 2017 a Lyon (França).

Pel que fa a casa nostra contínuament s’ha participat en jornades organitzades pel Secretariat de Corals Infantils de Catalunya. Destaquen el Juguem Cantant i les Trobades Generals.

El Juguem Cantant és la trobada anual dels cantaires menuts on hi participa el grup de Petits. Consisteix en una jornada on es combinen jocs i cant. S’organitza per demarcacions i en el nostre cas  és la demarcació Penedès-Anoia. Durant un matí s’organitzen jocs, tallers, gimcanes, cercaviles… i a la tarda s’interpreta, davant dels pares, la cantata o repertori comú que el SCIC ha escollit aquell any i, que cada coral ha treballat per separat anteriorment.

Les Trobades Generals engloben totes les corals i els cantaires de més de vuit anys d’arreu dels Països Catalans, i en aquestes trobades s’hi estrena una cantata. Al principi es realitzen amb més freqüència però a mesura que les corals federades van augmentant es va ampliant el temps entre una i la següent fins a arribar a la situació actual, cada cinc anys. La darrera fou el 2017 amb motiu dels cinquanta anys del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya. Per assolir el seu èxit s’assaja per separat anteriorment i abans del cap de setmana de la cantata es celebra un assaig conjunt amb les corals de la demarcació.