C/Trinitat, nº12, 08700 Igualada, Catalunya

Història

La Coral infantil Gatzara d’Igualada va ser fundada durant el curs 1968-1969, a partir d’un grup de gent que formava part de la Coral Mixta i que es trobaven amb la necessitat de realizar activitats musicals de cara a la quitxalla. D’aquesta tasca se’n varen fer càrrec en un principi la Mercè Garcia, l’Antònia Valls i en Lluís Solà.

La coral va començar amb vint nens, tenint diferents llocs d’assaig: l’Escola de Música, el Col·legi dels germans Maristes i el de les Mares Escolàpies fins que s’instal·là en l’antic local situat a la Travessia Sant Magí, on es va assajar fins al curs 2008-2009.

Des de l’any 1986 es va formar una comissió de Pares que té cura de la part administrativa, de l’organització i l’orientació dels diferents actes, treballant sempre conjuntament amb l’equip de responsables.

Des de la sava fundació ha fomentat els intercanvis amb diferents corals d’arreu: a Catalunya,  el País Basc, França, Alemanya, Itàlia i Mallorca. Ha realitzat concerts en tots aquests llocs donant a conèixer la ciutat d’Igualada i la música propia del principat.

La Coral, al llarg dels seus anys, treballant constantment , ha volgut orientar les seves activitats en l’educació musical dels infants i a conèixer el moviment del Cant Coral Català per ajudar a conèixer els repertoris tradicionals i populars d’aquí i els d’altres països.